Constructeur

Een heldere en eenvoudige oplossing bedenken voor complexe vraagstukken, dat is waar jij als constructeur enthousiast van wordt. Jij bent de expert op het gebied van constructies. Met een kritische, creatieve blik ontwerp jij de meest maakbare en economische constructie. Je bent iemand die graag samenwerkt en je advies overtuigend over weet te brengen.

Wil jij werken in een ambitieus team met enthousiaste professionals en werken aan uiteenlopende bouwprojecten? Werken met professionele opdrachtgevers? Bekijk dan snel deze vacature, want wij hebben een leuke baan voor jou!

Dit wordt jouw baan

Jij houdt van uitdagingen.
Jouw dag is geslaagd als tot een eenvoudig en innovatief constructief ontwerp komt.
Continu op zoek naar nieuwe mogelijkheden en nieuwe inzichten, met als doel een duurzame maatwerkconstructie van hoge kwaliteit.
Je onderzoekt alle opties met een kritische en pragmatische blik en komt met het beste advies. Je begeleidt het proces vanaf het eerste idee tot en met de uitvoering.

Neem een project als Uzin Utz in Haaksbergen. Deze opdrachtgever heeft de groenste fabriek van Nederland laten bouwen. Naast installatietechnische maatregelen zoals gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning en verwarming met een warmtepomp heeft de architect een ontwerp gemaakt met een duurzame en groene uitstraling. Het gebouw heeft een vegetatiedak en er is veel hout als constructief materiaal zichtbaar.
Hoe zorg je er als constructeur voor dat de constructie het duurzame karakter vergroot en het gebruik van de ruimtes optimaliseert? Waar kan hout toegepast worden en waar zorgen wellicht andere materialen voor een betere constructie?

Zomaar een mooi voorbeeld van een project waar jij als constructeur aan werkt. Je werk is afwisselend, omdat de projecten nooit hetzelfde zijn.
Als constructeur werk je in een ontwerpteam samen met modelleur en projectleider. Je stuurt je collega-modelleurs aan en hebt regelmatig overleg met de projectleiding over de voortgang. Ook maak je afspraken met klanten en maak je zelf tekeningen. Ervaring met Revit of Autocad is een pré.

Voor de constructieberekeningen heb je beschikking over geavanceerde rekenprogrammatuur. Je werkt onder andere met ligger- en raamwerkprogramma’s van Technosoft en het FEM-pakket AxisVM.

Over lucassen

Lucassen Bouwconstructies tekent en berekent niet alleen bouwconstructies, we creëren stabiele, sterke en veilige bouwwerken. Met een kritische, creatieve blik onderzoeken we de meest economische constructie: een combinatie van veiligheid en kostenbesparing, die aansluit bij het ontwerp en alle belangen. Onze constructeurs en BIM-modelleurs gaan verder dan de techniek. Ze zijn doortastend, vindingrijk en betrokken en adviseren en begeleiden uw complete bouwproject. Van de oriëntatiefase tot en met de werk- en productietekeningen en controle op de bouw.

Verbeteren en vernieuwen
Wij geloven in onze mensen, in hun kwaliteit. Onze mensen staan centraal in onze manier van werken. We dagen elkaar uit tot verbetering en vernieuwing. We creëren een cultuur die iedereen aanmoedigt om met verrassende oplossingen te komen voor elke vraag. Een open, flexibele werkomgeving waarin onze constructeurs en BIM-modelleurs zich kunnen ontplooien en samenwerken. Waar de teamgeest en plezier vooropstaan. Hiermee maken we van Lucassen Bouwconstructies een nog sterker bedrijf, voor klanten en medewerkers!

Met vijf kernwaarden bouwen we aan onze unieke cultuur: Samen, Ambitieus, Deskundig, No-Nonsense, In beweging.

Wat breng jij mee?

Wij zoeken een ervaren constructeur die ons gaat helpen met het ontwerpen en uitwerken van uitdagende constructies. Natuurlijk ben je communicatief vaardig en zorg je voor een goede afstemming met alle partijen. Je hebt een enthousiaste en klantgerichte houding. Jouw focus is gericht op hoge kwaliteit in combinatie met goede productiviteit.

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding Bouwkunde of Civiele Techniek eventueel aangevuld met opleidingen zoals die van de HTI, de Hogeschool van Amsterdam of de Betonvereniging/ Bouwen met Staal
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring als constructeur
 • Je hebt ervaring met reken- en tekensoftware
 • Je bent sociaal en vindt gezelligheid in een team belangrijk
 • Je bent creativiteit en vindingrijk
 • Je hebt een brede interesse in allerhande bouwsystemen en nieuwe innovatieve ontwikkelingen in de bouw
Bij Lucassen kun je rekenen op

Bij Lucassen Bouwconstructies staat je een baan met veel uitdaging en zelfstandigheid te wachten in een gezellige en inspirerende platte organisatie. Je maakt onderdeel uit van een gemoedelijk team met 20 leuke collega’s. Je krijgt volop ruimte om jezelf te ontwikkelen.

 • Prettige werksfeer in een team met leuke collega’s
 • Goed salaris
 • Zicht op een vast dienstverband
 • 30 vakantiedagen
 • Flexibele werktijden met thuiswerkmogelijkheden
 • Goede begeleiding/ interne opleiding
 • Zeer goede pensioenregeling
 • 100% vergoeding voor studie, zoals HTI Beton en Staal, Master Structural Engineering of Constructief Ontwerper BV/BmS
 • Goede doorgroeimogelijkheden en ontwikkelingsmogelijkheden
 • Hightech werkplek in een inspirerende werkomgeving
Geïnteresseerd? Solliciteer dan nu!

Maak van deze leuke vacature jouw nieuwe baan.
Stuur je motivatie en cv naar Dinant Groot Bramel.

Voor vragen kun je Dinant bellen op 074-2556800.
Wacht niet langer, solliciteer op deze vacature.

Zoek jij werkplezier en zekerheid?
Solliciteer dan direct via onderstaand formulier!

Nu solliciteren

  CV *

  Bijlage (Optioneel)  Jouw sollicitatieprocedure
  Je solliciteertWe bekijken je sollicitatie zorgvuldig en binnen 2 weken weet je of we je uitnodigen voor een gesprek.
  Je eerste contactWe bellen om het eerste gesprek in te plannen. Heb je al vragen, dan kun je die meteen al stellen.
  In het 'echt' ontmoetenHet eerste gesprek zien we als een kennismaking. We leren elkaar beter kennen en ontdekken of we goed bij elkaar passen. Je zult een gesprek hebben met Dinant Groot Groot Bramel en Marco Schippers.
  Het vervolggesprekZijn we net zo enthousiast als jij? Dan gaan we in het tweede gesprek verder op de inhoud in. Wij lichten de functie en het team toe. Je zal een gesprek hebben met Dinant Groot Bramel en een naaste collega.
  Wederzijdse liefdeTwee gesprekken zijn vaak genoeg om een goed beeld te krijgen. En als onze liefde wederzijds is, dan begint jouw carrière bij Lucassen Bouwconstructies!
  Ontmoet je toekomstige collega's
  Marco Schippersdirecteur
  Mark Wiefferinkprojectleider prefab / BIM-coördinator
  Tjen Manconstructeur
  Vragen?