Constructief ontwerpen van bouwconstructies

Lucassen Bouwconstructies maakt sterke ontwerpen. We tekenen en berekenen staal-, beton-, hout- en steenconstructies. Maar we gaan verder dan dat. We begeleiden het proces vanaf het eerste idee tot en met de uitvoeringsfase. Onze ervaren constructeurs -en modelleurs- helpen uw bouwproject een succes te maken.

Ervaren bouwkundig constructeurs voor sterke ontwerpen en vakkundige begeleiding

Van constructieberekeningen tot begeleiding tijdens de uitvoeringsfase. Lucassen Bouwconstructies helpt bouwconstructies succesvol te realiseren. Onze constructeurs hebben gemiddeld meer dan 10 jaar ervaring met de meest uiteenlopende bouwconstructies. Daardoor zijn we niet alleen sterk in het uitwerken van veelvoorkomende constructies, ook de ideale partner voor niet alledaagse of uitdagende bouwconstructies. Zo kunt u ook bij ons terecht voor inventieve bedrijfspanden, multifunctionele kantoorgebouwen, flats en woningbouw, civiele kunstwerken of andere projecten met een uitdagende constructie.

Constructief ontwerpen

Een goede constructie is de basis van elk bouwwerk. U heeft een bouwkundig plan voor een nieuwbouwwoning, seriematige woningbouw of utiliteitsbouw? Lucassen Bouwconstructies bouwt een brug tussen wensen en mogelijkheden en geeft constructieadvies.

Het kan hierbij gaan om:

  • een globale verkenning van de haalbaarheid en de constructieve mogelijkheden, en het maken van een schetsontwerp,
  • een definitief ontwerp, waarbij berekening en tekeningen opgesteld worden ten behoeve van de bouwaanvraag,
  • een uitvoeringsontwerp, waarbij de constructie en het uitvoeringsplan tot in detail uitgewerkt worden.

Daarnaast is Lucassen bouwconstructies gespecialiseerd in het optimaliseren van een bestaand ontwerp ten behoeve van aanbestedingen. Vaak in de vorm van een Tender.

Het resultaat is een economisch verantwoorde, kostenefficiënte en duurzame maatwerkconstructie van hoge kwaliteit, passend binnen het esthetisch ontwerp.

Ons kantoor bevindt zich in Hengelo. We voeren veel constructief ontwerpen uit in de regio Twente, zoals ook in Zwolle, Deventer, Enschede en Almelo. Maar ook landelijk zijn wij verantwoordelijk voor diverse grote projecten. Benieuwd? Bekijk onze projecten.

Constructieberekening

Constructieberekening

Onze constructeurs helpen u een bouwwerk te realiseren dat voldoet aan de Europese en nationale constructieve normen. Voor onze constructieberekeningen maken we gebruik van geavanceerde rekenprogrammatuur. Zoals ligger- en raamwerkprogramma’s van Technosoft en het FEM-pakket AxisVM.

Onze constructeurs zijn hbo- of universitair geschoold en hebben zich verder gespecialiseerd met deeltijdopleidingen zoals die van de HTI, Hogeschool van Amsterdam en de Betonvereniging.

constructief ontwerp in 3d BIM

Constructies kunnen door onze modelleurs uitgewerkt worden in een 3D model met Revit. Wij kunnen deze modellen opleveren volgens de BIM standaarden en leveringsspecificaties die landelijk gedragen worden.

In een 3D model kan op elke gewenste plek een doorsnede of aanzicht gemaakt worden en de constructie tot in detail bekeken worden.

Door te werken met nationale BIM standaarden kunnen andere bouwpartners optimaal gebruik maken van de informatie die in het model opgenomen is. Door deze werkwijze is het ontwerp voor alle partijen inzichtelijk.

En daar ligt ook onze kracht. Heldere ontwerpen en directe communicatie. Onze aanpak kenmerkt zich als efficiënt, no-nonsense en helder.

De voordelen van onze constructieve ontwerpen op een rij

  • Sterke constructieontwerpen met slimme oplossingen
  • U kunt bij ons ook terecht voor de meest uitdagende bouwconstructies
  • Onze constructeurs en modelleurs hebben gemiddeld meer dan 10 jaar ervaring
  • Ons team begeleidt uw project van ontwerp tot in de uitvoeringsfase
  • Directe communicatie met korte lijnen

Onze bouwkundig constructeurs

Melisa Güzelconstructeur
Rutger Dommerholtconstructeur
Marco Schippersdirecteur
Tjen Manconstructeur
Remy Maselandconstructeur
Paul Honingconstructeur
Peter Groot Bramelprojectleider/ senior constructeur
Boy van Schootenconstructeur
Emiel Eitingprojectleider/ senior constructeur
Erik Verberktprojectleider/ registerconstructeur
Tonny Lucassensenior adviseur
Vincent Geisinkprojectleider/ senior constructeur
Dinant Groot Bramelalgemeen directeur
Hans Tuinteprojectleider/ registerontwerper
Rinze te Molderconstructeur

Werken met onze ervaren bouwkundig constructeurs?

Bent u benieuwd wat Lucassen voor uw project kan betekenen? Neem contact op via onderstaand formulier of bel voor meer informatie.