Thales Hengelo

Thales Nederland heeft zijn bedrijfsterrein in Hengelo gerevitaliseerd tot een hightech campus. Dit is het antwoord op de verschuiving van een oude maakindustrie naar een hypermoderne ontwikkelindustrie. Oude fabrieksgebouwen zijn getransformeerd tot werkplekken voor innovatieve technologen. De campus vormt een broedplaats voor hoogstaande technologie en een aantrekkelijke werkomgeving voor technisch talent.

Het complex bestaat uit de volgende onderdelen:

  • een kantoorgebouw met een oppervlakte van 12.500 m2
  • een shared facility met een oppervlakte van 3.500 m2. Hierin bevinden zich het gasten- en personeelsrestaurant, vergaderruimtes en lokalen.
  • een laboratorium
  • een warehouse met een oppervlakte van ongeveer 4.000 m2.

Het team, bestaande uit architectenbureau Leijh, Kappelhoff, Seckel, Van den Dobbelsteen (LKSVDD), Reitsema en partners architecten, MTD landschapsarchitecten uit ’s Hertogenbosch, Lucassen Bouwconstructies en DWA, heeft opdracht gekregen voor onder andere het ontwerp van vier gebouwen en diverse verbouwingen.

Thales Group is een wereldwijde elektronicaonderneming die actief is op het gebied van luchtvaart, defensie en informatietechnologie. Thales Nederland is het grootste defensiebedrijf in Nederland en produceert geavanceerde radar- installaties. Hiernaast worden vluchtsimulators van de Boeing 777 en Airbus 380 voor de civiele markt geproduceerd en levert men onderdelen voor de Joint Strike Fighter. Thales Nederland heeft ongeveer 2000 medewerkers, waarvan 1700 werkzaam zijn op het hoofdkantoor in Hengelo.