one-piece-flow-woningen Hegeman

Lucassen Bouwconstructies is ICB-partner van Hegeman Bouwgroep. ICB staat voor Inno Concept Bouwen. Bij deze manier van samenwerken werken alle partners in One Piece Flow samen de woningen, productie- en uitvoeringsgereed uit. Het doel is het creëren van een stabiel en voorspelbaar engineering-, productie- en assemblageproces.
In de onderstaande film is te zien hoe Hegeman in één dag het complete casco bouwt van één woning.

Als ICB-partner is Lucassen Bouwconstructies bij het gehele ontwerp- en bouwproces betrokken. Aan de hand van het ontwerp van de architect wordt door ons de constructie gemodelleerd. Hierbij wordt rekening gehouden met de randvoorwaarden van de andere ketenpartners. Dat zijn onder andere Heembeton (prefab wanden), VBI (kanaalplaatvloeren), IJB-groep (fundering), de Groot Vroomshoop (kap) en Löwik (installaties).

In ons model wordt de definitieve maatvoering vastgelegd en het dient als basis voor het verdere uitvoeringsproces, waarin elke partner zijn eigen onderdeel modelleert.

ICB-partner zijn betekent voor Lucassen Bouwconstructies continu innoveren en verbeteren, om het bouwproces te verbeteren.

Hieronder staan enkele projecten die volgens het ICB-principe zijn gebouwd.

Ermelo, de Leemkuul (van Woerkom de Brouwer)

Deventer, cascade (buro Duck)

Kas en Co Utrecht (INBO architecten)

Janninkkwartier Enschede, studio Komme en Rrug

Buitenrijk Hilversum (van Woerkom de Brouwer)