Contact

Jan Tinbergenstraat 103
7559 SP Hengelo

Postbus 748
7550 AS Hengelo

074 255 6800
info@lucassen-bc.nl

3

Melisa Guzel

Melisa Guzel

“Als stagiair ben je onderdeel van het team”

Stagiaire aan het woord: Melisa Güzel

“De constructiewereld verkennen, met deze intentie begon ik vol enthousiasme tijdens het derde jaar HBO Bouwkunde aan mijn stage bij Lucassen Bouwconstructies. Dit bleek een goede beslissing. De stageplek was me op mijn lijf geschreven. Ik volg de afstudeerrichting constructie, maar constructiewerk blijkt zoveel meer te zijn dan het berekenen van draagstructuren van gebouwen! Tijdens mijn stage mocht ik van elk onderdeel binnen het bureau proeven, van modelleren tot het maken van berekeningen. Door mee te werken heb ik mij echt kunnen ontplooien. Ik kan mij voorstellen dat je als stagiair niet bij ieder bureau deze kans krijgt.”

Techniek
“Als kind wilde ik architect worden. Mijn vader zat ik de bouw en die tekeningen vond ik altijd erg leuk om te bekijken. Toen ik op de havo zat, koos ik echter voor het profiel Economie & Maatschappij en dacht ik eraan om HBO rechten te gaan studeren. Ik had geen wiskunde in mijn pakket, was in eerste instantie gezakt voor de havo en wist niet wat ik moest kiezen. Via de Stagepartnerdag van het Saxion kwam ik in contact met Emiel Eiting, Constructeur bij Lucassen Bouwconstructies. In een gesprek van 5 minuten bleek er een goede match te zijn voor een stageplek. Wiskunde heb ik gaandeweg geleerd. Ik had niet gedacht dat ik het kon. Nooit heb ik er spijt van gehad!”

Diversiteit
“Het sollicitatiegesprek bij Lucassen Bouwconstructies was ontzettend leuk. De no-nonsense mentaliteit, de openheid en directheid spraken me enorm aan. Het is een veelzijdig bedrijf met verschillende specialiteiten. Als stagiair draai je helemaal mee. Je bent echt onderdeel van het team. Zo heb ik tijdens de stage aan verschillende projecten gewerkt, van klein tot groot. Van appartementencomplexen tot complexe utiliteitsprojecten. Ik mocht modelleren en berekeningen maken. De combinatie vind ik enorm leuk. Door de verantwoordelijkheid die ik kreeg, heb ik veel geleerd.”

melisa-student-bouwkunde-lucassen-bouwconstructies

Creatief denken
“Tijdens mijn stage werkte ik met diverse programma’s als 3D-modelleren. Ik heb ontzettend veel kennis opgedaan over het adviestraject, de BIM-methodiek, constructies, duurzaamheid en over mechanica. Ook het  feit dat ik mee mocht naar bouwvergaderingen was enorm leerzaam. Wat wordt er besproken? Hoe denken andere partijen als architecten, constructeurs en aannemers? Je leert problemen van diverse kanten bekijken en op te lossen en dus creatief te denken.”

Open en directe sfeer
“De open sfeer bij Lucassen Bouwconstructies is echt ontzettend prettig. Je bent hier een medewerker, geen stagiair. Een fijne begeleiding, met collega’s die er altijd voor je zijn. Het is een hecht en gezellig team. Er worden genoeg kansen geboden als je uiteraard zelf ook initiatief neemt. Dit motiveert en is een uitdaging. Ze staan open voor medewerkers, zijn flexibel qua werktijden en iedereen heeft oprechte interesse. Doordat je in een open kantoortuin werkt, krijg je elkaars verhalen mee.”

Werken
“Naast alle technische kennis heb ik mezelf persoonlijk kunnen ontwikkelen binnen het bedrijf. Dit kan ik meenemen voor in de toekomst. Deze stage bevestigt voor mij dat dit vak mij echt ligt. Ik weet nu ook zeker dat ik wil werken bij een kantoor zoals Lucassen! Het is er groot genoeg om aan alle facetten te werken en gezellig en persoonlijk. Ik ben dan ook ontzettend blij dat ik hier naast mijn afstuderen in de vakanties kan werken!”

Vragen?